Πρωτοχρονιά στο Στρασβούργο

 

                                                           8 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

            ΑΛΣΑΤΙΑΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣΚΟΛΜΑΡΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ  – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚΡΙΚΒΙΡ  –ΕΓΚΙΣΑΙΜ  – INΣΜΠΟΥΡΓΚ –             ΜΠΟΛΟΝΙΑ    

                  

 

 

1η ΗΜΕΡΑ : Παρασκευή 29/12/17 ΛΕΥΚΑΔΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ( ΠΛΟΙΟ )

Συγκέντρωση  και επιβίβαση στο πούλμαν στις 04:00π.μ και  αναχώρηση για Ηγουμενίτσα . Άφιξη στην Ηγουμενίτσα , επιβίβαση στο πλοίο , τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση στις 06:30 π.μ για το λιμάνι της Βενετίας . Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 30/12/17 ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΜΥΛΟΥΖΗ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Βενετίας και άμεση αναχώρηση για τη Γαλλία  ,με ενδιάμεση στάση στην Ελβετία  στην γραφική πόλη της Λουκέρνης , που είναι χτισμένη στη λίμνη των τεσσάρων καντονιών . Θα περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης και θα δούμε τα σπίτια με τις χαρακτηριστικές γεμάτες τοιχογραφίες προσόψεις τους , και θα περάσουμε από την σκεπαστή γέφυρα από πέτρα και ξύλο , με αναπαραστάσεις από την ιστορία της πόλης στην οροφή της .

Ελεύθερος χρόνος για να κινηθείτε στην αγορά της Λουκέρνης , και να περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας της λίμνης . Στη συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή της Αλσατίας και την πόλη της Μυλούζης.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Ελεύθερος χρόνος . Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 31/12/17 ΜΥΛΟΥΖΗ – ΚΟΛΜΑΡ – ΡΙΚΒΙΡ – ΕΓΚΙΣΑΙΜ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Μετά το πρωινό αναχώρηση  για τη γραφική πόλη Κολμάρ, που είναι γνωστή για τα αμπέλια της. Η πόλη Κολμάρ είναι από τις λίγες πόλεις που δεν διαπερνάται από τον ποταμό Ρήνο. Μουσεία, Καθεδρικοί Ναοί, αρχιτεκτονικά μνημεία, σιντριβάνια και αγάλματα κοσμούν την πόλη Θα δούμε τις δύο πιο σημαντικές εκκλησίες της πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου και των Δομινικανών, θα θαυμάσουμε την περίφημη Μικρή Βενετία ένα τμήμα της πόλης αποτελούμενο από παραδοσιακά κτίρια, τα οποία θυμίζουν το στολίδι της Βόρειας Ιταλίας.

για το Ρικβίρ , ένα πανέμορφο χωριό στην κοιλάδα του Άνω Ρήνου στην Αλσατία είναι γνωστό ως το χωριό των αμπελουργών , καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με την καλλιέργεια σταφυλιών κυρίως της ποικιλίας Riesling και την παραγωγή κρασιού.

Παλαιότερα όλα τα σπίτια είχαν κελάρι στο ισόγειο και τα δωμάτια στον όροφο, ενώ σήμερα με την ανάπτυξη του τουρισμού , πολλά σπίτια μετέτρεψαν τα κελάρια σε μαγαζιά. Κύριο χαρακτηριστικό είναι τα πολλά λουλούδια που στολίζουν τα περισσότερα παράθυρα. Θεωρείτε ως ένα από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας .

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Εγκισάιμ , το οποίο παράγει κι αυτό θαυμάσιο Αλσατικό κρασί.

Πολλά σπίτια της πόλης έχουν χαρακτηριστικές επιγραφές στην Αλσατική διάλεκτο.

Το Εγκισάιμ επισκέπτονται πολλοί τουρίστες, καθώς βρίσκεται στον Αλσατικό δρόμο του κρασιού. Είναι πολύ όμορφο χωριό με σπίτια που έχουν  έντονα χρώματα που στολίζονται  από πάρα πολλά λουλούδια.

Στη συνέχεια αφήνουμε πίσω μας τα κρασοχώρια και κατευθυνόμαστε για την πρωτεύουσα αλλά και το αρχηγείο του Ευρωκοινοβουλίου το Στρασβούργο,

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

Στη συνέχεια  ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία του Στρασβούργου για να υποδεχθούμε τον καινούργιο χρόνο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση .

 

4η ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα  01/01/18 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ  – ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Μετά το πρωινό  αναχώρηση για την Χαϊδελβέργη η οποία είναι από τις ομορφότερες πόλεις  της Γερμανίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ. Στο παρελθόν αποτέλεσε ένα κέντρο του Γερμανικού ρομαντισμού, με έντονη πολιτιστική ζωή, ενώ σήμερα αποτελεί έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς, κυρίως χάρη στο εντυπωσιακό κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη, την γραφική παλιά πόλη με τα αμέτρητα δρομάκια της,  το ποτάμι και τα λοιπά αξιοθέατα. Ιδιαίτερα γνωστό είναι το πανεπιστήμιο, το οποίο ιδρύθηκε το 1386 μ.χ και είναι το παλαιότερο της Γερμανίας. Ξενάγηση στην πόλη και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τις ομορφιές της.

Στη συνέχεια αναχώρηση για τη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν. Άφιξη στην πόλη που βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Μέλανα Δρυμού. Οι θερμές πηγές της είναι  γνωστές από τη Ρωμαϊκή εποχή και αποτέλεσαν πόλο έλξης για την υψηλή κοινωνία της Ευρώπης. Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης , λουτρά του Καρακάλα, το καζίνο, το πάρκο , κ.α. Ελεύθερος χρόνος για περιπλάνηση και φαγητό  στην όμορφη αυτή πόλη.

Επιστροφή στο Στρασβούργο . Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: Τρίτη 02/01/18 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ – ΤΙΤΙΖΕΕ – ΙΝΣΜΠΟΥΡΓΚ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με τις καλύτερες εντυπώσεις . Η μέρα μας είμαι συνδεδεμένη με το μεγαλύτερο δάσος της Ευρώπης καθώς και θα αφιερώσουμε αρκετό χρόνο στον Μέλανα Δρυμό . Πρώτο σημείο αναφοράς το κουκλίστικο Φράιμπουργκ, όπου αξίζει να αναφέρουμε πως εδώ άφησε την τελευταία του πνοή ο τεράστιος Νίκος Καζαντζάκης . Με τα πόδια θα περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που φιλοξενεί τον πραγματικά εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό της πόλης του 13ου αιώνα . Επίσης  θα δείτε το ιστορικό Καουφχάουζ  του 16ου αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στο δημαρχείο από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού δάσους που είναι γεμάτο με ψηλά κωνοφόρα δέντρα & ξύλινα κουκλίστικα σαλέ. Το οδοιπορικό μας περνώντας από γραφικές κοιλάδες θα καταλήξει  αρχικά στην < πνιγμένη > στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε . Στη συνέχεια διασχίζουμε περιμετρικά τη  λίμνη της Κωνσταντίας,  φτάνοντας στο Αυστριακό Μπρέγκενζ, καταλήγοντας το απόγευμα στην πρωτεύουσα του Τυρόλου το Ίνσμπρουκ . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: Τετάρτη 03/01/18  ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Mετά το πρωινό μας αναχώρηση από το Ίνσμπρουκ και κατευθυνόμαστε προς την Ιταλία , με μια στάση στο παραδοσιακό Ιταλικό χωριό Μπρεσανόνε όπου βρίσκεται στις Δολομιτικές Άλπεις. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας, την πόλη της Μπολόνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη 04/01/18 ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ ( ΠΛΟΙΟ )

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε την πόλη-μουσείο της αναγέννησης και κατευθυνόμαστε στην Αγκόνα όπου θα επιβιβασθούμε στο πολυτελές πλοίο και θα αναχωρήσουμε  στις 13:30 μ.μ για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 05/01/18 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άμεση αναχώρηση για Λευκάδα .

 

                                                                                                                            

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 580 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:  180 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΚΛΙΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 50 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά, περιηγήσεις με υπερυψωμένο, πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4**** με πρωινό  και 4 δείπνα.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Καμπίνες ΑΒ4

 

   ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.