8ήμερη εκδρομή Κυανή Ακτή – Ιταλία

 

 

                                          8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

          ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ – ΜΟΝΑΚΟ

                               ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

 

 

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ( ΠΛΟΙΟ )   (  Σάββατο 17/11/18 )  

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 20:00 μ.μ  από το Παλαιό Δημαρχείο ( νυν Πνευματικό κέντρο ), για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τακτοποίηση στις καμπίνες και άμεση αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας στις 23:30 μ.μ  . Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ : ΑΝΚΟΝΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ( Κυριακή 18/11/18 )

Άφιξη το μεσημέρι στην Ανκόνα , και άμεση αναχώρηση για Αλεξάνδρεια , με ενδιάμεση στάση για φαγητό .

Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη της Αλεξάνρειας , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση .

3η ΗΜΕΡΑ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΝΙΚΑΙΑ ( Δευτέρα 19/11/18 )

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια σύντομη ξενάγηση στην πόλη και αναχώρηση για Νίκαια Η διαδρομή είναι κατά μήκος της Τυρρηνικής ακτής στην  Ιταλογαλλική Ριβιέρα όπου κυριαρχεί η ανθρώπινη επιρροή στις Άλπεις με πολλά τούνελς και γέφυρες. Ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Νίκαια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περιήγηση στην πόλη της Νίκαιας όπου θα απολαύσουμε το κέντρο της πόλης , τις πλατείες τα σιντριβάνια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ : ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ – ΕΖ – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΝΙΚΑΙΑ(Τρίτη 20/11/18)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη < βασίλισσα > της Κυανής ακτής τις Κάννες , με την περίφημη Κραουαζέτ , έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου . Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια , και τα υπερπολυτελής ξενοδοχεία , που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Εποκ . Το μεγαλύτερο του διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου κ.α . Ελεύθερος χρόνος . Και στη συνέχεια αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό ΕΖ , όπου ακολουθεί επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragorand . Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μικροσκοπικό κρατίδιο του πριγκιπάτου του Μονακό , όπου θα δούμε το Παλάτι του Γκριμάλντι , τον Καθεδρικό Ναό , όπου βρίσκεται ο τάφος της Γκρέης Κέλλυ , το Ωκεανογραφικό Μουσείο του Ζακ Υβ Κουστό και το Μόντε Κάρλο με το φημισμένο καζίνο . Ελεύθερος χρόνος . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Νίκαια . Δείπνο. διανυκτέρευση .

5η ΗΜΕΡΑ :  ΝΙΚΑΙΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ( Τετάρτη 21/11/18 )

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης   ,  κτισμένη στον Κόλπο των Αγγέλων . Οι κήποι του Αλβέρτου Α’ , η παλιά πόλη με το κάστρο , η πλατεία Μασσενά , ο περίφημος  < Περίπατος  των Άγγλων > , η λεωφόρος Ζαν – Μεντεσέν με σκιερά πλατάνια και ωραία καταστήματα , η παλιά πόλη με το κάστρο είναι μερικά από τα σημεία της όμορφης κοσμοπολίτικης  Νίκαιας .  Αναχώρηση για Φλωρεντία . Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη . Τακτοποίηση . Δείπνο. διανυκτέρευση .

 

 

6η ΗΜΕΡΑ :  ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ  – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ( Πέμπτη 22/11/18 )

Μετά το πρωινό μας , ξεκινάει η ξενάγηση  στην < Πόλη της Αναγέννησης > την πανέμορφη Φλωρεντία .   Τέχνη και χρόνος συνεργάστηκαν αρμονικά για να δημιουργήσουν αριστουργήματα όπως αυτά που θα γνωρίσουμε στην ξενάγηση που ακολουθεί . Το μεγαλοπρεπές Ντουόμο , το Βαπτιστήριο – ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά  – η πιάτσα ντε λα Σινιορία , η καρδιά της πόλης , με το Παλάτσο Ουφίτσι , η πόντε Βέκιο η εκκλησία Σάντα Κρότσε – στην ομώνυμη πλατεία , γοτθικής αρχιτεκτονικής , με νωπογραφίες του Τζιότο – είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας – που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ . Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την πόλη όπως εσείς επιθυμείτε . Δείπνο . Διανυκτέρευση .   .

7η ΗΜΕΡΑ : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ – ΠΛΟΙΟ ( Παρασκευή 23/11/18 )

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της Φλωρεντίας . Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας . Άφιξη στο λιμάνι , επιβίβαση στο πλοίο , τακτοποίηση στις καμπίνες μας . Διανυκτέρευση εν πλω .

  8η ΗΜΕΡΑ : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ ( Σάββατο 24/11/18 )

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας , επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την Λευκάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις .

 

 

                                                                                                       ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

 

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 630 €  

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά, περιηγήσεις  με υπερυψωμένο, πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και Ανκόνα –  Ηγουμενίτσα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4)
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό και δείπνο .
  • Μια ( 1 ) διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου:180 €

  Επιβάρυνση Δίκλινης Καμπίνας: 50 €

  Επιβάρυνση Δίκλινης εξωτερικής Καμπίνας: 70