7ήμερη εκδρομή στη Βουδαπέστη( Πρωτοχρονιά )

 

 

7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ –  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΝΙΣ ( Τετάρτη 30/12/15 )

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Πνευματικό κέντρο ( πρώην Δημαρχείο )  στις 07:00 π.μ για Πρέβεζα – Ιωάννινα( στάση για καφέ ) συνεχίζουμε με προορισμό μας το Φυλάκιο των Ευζώνων. Μετά από τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου, στάση στα αφορολόγητα καταστήματα . Συνεχίζουμε διασχίζοντας την Δημοκρατία των Σκοπίων και  φθάνουμε στα σύνορα τις Σερβίας. Διέλευση των συνόρων στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην Ναίσσο, πατρίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου,  (σημερινή Νις ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ( Πέμπτη 31/12/15 )

Πρωινό.  Σύντομη ξενάγηση στην πόλη της Νις . Την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και από τις παλαιότερες πόλεις στα Βαλκάνια, στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Η Νις είναι σύγχρονο πανεπιστημιακό κέντρο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά κέντρα της Σερβίας.

Αφήνουμε την Νις και αναχωρούμε για  την Ουγγαρία, με ενδιάμεση στάση στο Νόβι Σάντ. Το απόγευμα άφιξη στο<< Παρίσι της Ανατολής>> την Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακό κέντρο με φολκλορικό πρόγραμμα, όπου θα υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο . Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ( Παρασκευή 01/01/16 )

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει ξενάγηση της πόλης . Θα δούμε την περίφημη Πλατεία των Ηρώων , το επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου , τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου , την Όπερα , τον ιστορικό Ναό του Αγ. Ματτία (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες ) , των πύργο των Ψαράδων κ.α . Στη συνέχεια μετάβαση στο λόφο Γκέλλερτ , όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδα και της Πέστης με τον Δούναβη να τις χωρίζει . Απόγευμα ελεύθερο . Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με φολκλορικό πρόγραμμα  ( προαιρετικά ).  Δείπνο. Διανυκτέρευση .

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ ( Σάββατο 02/01/16 )

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Βιέννης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου), όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Έπειτα θα δούμε το παλάτι του Σένμπρουν με τους υπέροχους κήπους, θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην μελωδική πόλη, για τα ψώνια μας . Το απόγευμα επιστροφή στην Βουδαπέστη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ( Κυριακή 03/01/16 )

Μετά το πρωινό αναχώρηση για πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι όπου στα Σέρβικα σημαίνει ( Η λευκή πόλη ). Το Βελιγράδι βρίσκεται σε ιδανικό σημείο, συνδέοντας δύο ποτάμια, τον Σάβα και τον Δούναβη και δύο περιοχές, την Πανοννική πεδιάδα με τη Βαλκανική χερσόνησο, αλλά και δύο πολιτισμούς, τον Δυτικό και τον Ανατολικό. Άφιξη και ξενάγηση στην όμορφη πόλη της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο Καλεμέγκνταν χτισμένο στη συμβολή των  ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον πύργο Νebosja, που ήταν ο τόπος στον οποίο είχε φυλακιστεί και τελικά δολοφονηθεί ο Ρήγας Φεραίος. Θα συνεχίσουμε  με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία της Δημοκρατίας. Το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο Ναό των Βαλκανίων όπου εδώ και 70 χρόνια το χτίσιμο του συνεχίζεται, το μουσείο του Τίτο. Το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 6η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΣΚΟΠΙΑ ( Δευτέρα 04/01/16 )

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελιγραδίου και στη συνέχεια  θα κατευθυνθούμε στα Σύνορα των Σκοπίων όπου θα έχουμε την διανυκτέρευση μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση

 7η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΟΠΙΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ ( Τρίτη 05/01/16 )

Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας , με τον απαραίτητο έλεγχο διαβατηρίων . Διέλευση των συνόρων. Και συνεχίζουμε για Λευκάδα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκόύραση. Άφιξη στη Λευκάδα το βράδυ.

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ : 570 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:   170

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά, περιηγήσεις με υπερυψωμένο, πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Έξι ( 6 ) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4****   με πρωινό και δείπνο 
  • Έμπειρος αρχηγός
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 

 

   ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό