7ήμερη εκδρομή Νότια Ιταλία

 

 

7  ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

              Ν. ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

 

 

1η  ΗΜΕΡΑ: ( Δευτέρα 03/09/18 ) ΛΕΥΚΑΔΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ( ΠΛΟΙΟ ) – ΜΠΑΡΙ 

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 21:00 μ.μ από το Πνευματικό κέντρο ( πρώην Δημαρχείο ).

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και επιβίβαση στο πλοίο . Αναχώρηση για το λιμάνι στο Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ: ( Τρίτη 04/09/18 ) ΜΠΑΡΙ – ΝΑΠΟΛΗ  

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι στο Μπάρι και αναχώρηση για την Νάπολη  με πρώτη στάση στην Πομπηία για να επισκεφθούμε, περνώντας σε μία άλλη εποχή ,τα ερείπια της πόλης – μουσείου , που σκεπάστηκε  το 79 π.Χ. από τη στάχτη και τα πετρώματα που εκτινάχτηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου Βεζούβιου

Εδώ θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο και τα ερείπια της ρωμαϊκής πόλης. Πολλά στοιχεία του πολιτισμούς τους, καθώς και σημάδια της καθημερινότητας τους είναι εμφανή στους επισκέπτες σήμερα. Με τη μέθοδο του εκμαγείου (με το χύσιμο του γύψου) έχουν αποθανατιστεί ακόμα και αποτυπώματα τα οποία είχαν αφήσει τα σώματα κατά την καταστροφή. Υπάρχουν βέβαια και πολλά αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά στοιχεία στα οικοδομήματα που μαρτυρούν τον πολιτισμό και τις συνήθειες των κατοίκων της Πομπηίας. Με τον Ελληνόφωνα Ξεναγό βλέπουμε τα σημαντικότερα τμήματα της πόλης.

Μετά την επίσκεψή μας θα κατευθυνθούμε στην αρχαία Παρθενόπη , αργότερα Νέα Πόλη, την σημερινή πασίγνωστη Νάπολη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε από τη γραφική της παραλία, την Santa Lucia με το νησάκι κάστρο Del’  Οvo , σημείο που απ’ ότι λέει η παράδοση αποβιβάστηκαν οι Έλληνες έποικοι  από την Κύμη, το  Maschio Angioino του 12ου αιώνα  που αργότερα ονομάστηκε Καστέλο Νουόβο , το Βασιλικό παλάτι του 1.600 , το περίφημο θέατρο San Carlo (1737) και άλλα αξιοθέατα.

Άφιξη στη Νάπολη και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο.  Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:  ( Τετάρτη 05/09/18 ) ΝΑΠΟΛΗ – ΣΑΛΕΡΝΟ – ΠΟΖΙΤΑΝΟ ΑΜΑΛΦΙ  – ΝΑΠΟΛΗ

Πρωινό  και αναχώρηση  από Νάπολη . Αναχώρηση επίσκεψη στο Σαλέρνο και στη συνέχεια  με το τοπικό πλοίο θα επισκεφτούμε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς. Την Κόστα Αμαλφιτάνα. Αναχώρηση με καραβάκι  για το Ποζιτάνο. Βόλτα στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φτάσουμε στο  γραφικό Αμάλφι. Είναι χτισμένο στην ακτογραμμή της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα. Εκτός των άλλων θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Ανδρέα. Το απόγευμα  επιστροφή στη Νάπολη. Ελεύθερος χρόνος  . Δείπνο . Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:  ( Πέμπτη 06/09/18 ) ΝΑΠΟΛΗ – ΜΑΤΕΡΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ 

Πρωινό και αναχώρηση  προς τα Νότια, με προορισμό την Ματέρα ,την πόλη της πέτρας και της σπηλιάς (Sassi) .Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες πόλεις της νεολιθικής εποχής και ανακηρύχθηκε από την UNESCO ένα από τα 721 προστατευμένα μνημεία του κόσμου. Εδώ γυρίστηκαν ‘Τα Πάθη του Χριστού’ και ‘Το κατά Ματθαίου Ευαγγέλιο’. Συνεχίζουμε με προορισμό την πόλη του Τάραντα ,την ελληνική αποικία των Σπαρτιατών του 8ου π.Χ. Πήρε την ονομασία από τον  γιό του Ποσειδώνα. Εκεί αναπτύχθηκε η αγγειοπλαστική (4ος αι.π.Χ.) και υπήρξε μεγάλη εμπορική δύναμη της Μεγάλης Ελλάδας. Αργά το απόγευμα ο δρόμος θα μας φέρει στην περιοχή του Λέτσε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: (Παρασκευή 07/09/18 ) ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΟΤΡΑΝΤΟ – ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και αναχωρούμε για τα ελληνόφωνα χωριά Σαλέντο, Στερνάτια, Καλημέρα, Μαρτάνο , Κοριλιάνο κ.α, όπου και θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε τον  τοπικό Ελληνόφωνο πληθυσμό με τις ιδιαιτερότητες του. Με τους ήχους του « Γκρίκο» στα αυτιά μας θα αναχωρήσουμε για την πόλη του Οτράντο .Κατά την περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο που χτίστηκε το 1537, ως παραθαλάσσιο φρούριο μετά την αποβίβαση των Τούρκων, τον καθεδρικό του οποίου η κατασκευή συμπίπτει με τη χρυσή εποχή της ιστορίας του Otranto και αποτελεί μια σύνθεση από ποικίλους ρυθμούς, τον Ελληνικό έως το Βυζαντινό και το Νορμανδικό . Θα θαυμάσουμε επίσης την βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Πέτρου ,το Αββαείο του Αγίου Νικολάου του Κασολε .Στον λόφο της Αθηνάς προβάλλουν η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και ο πύργο του φιδιού .Ελεύθερο γεύμα. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Λέτσε για μια μικρή περιήγηση.     Θα περπατήσουμε κατά μήκος της πεζοδρομημένης Via Vittorio Emanuele, όπου τα πολυάριθμα κτίρια σε μπαρόκ αρχιτεκτονική από ντόπια φυσική πέτρα, έδωσαν στο Λέτσε την επωνυμία Φλωρεντία του νότου.

Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε προς την τεράστια πλατεία Piazza Sant’ Oronzo, που καταλήγει σ’ ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο .Εντυπωσιακό είναι το εκκλησάκι του San Marco δίπλα στο άγαλμα του ίδιου του Sant’ Oronzo, καθώς και η Πιάτσα ντελ Ντουόμο ,στην οποία δεσπόυζουν ο καθεδρικός ναός με τον εντυπωσιακό Πύργο του Ρολογιού και το Παλάτσο Βεσκοβίλε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο . Διανυκτέρευση .

6η ΗΜΕΡΑ: ( Σάββατο 08/09/18 ) ΛΕΤΣΕ – ΜΠΑΡΙ ( ΠΛΟΙΟ )

Πρωινό και αναχωρούμε για να επιστρέψουμε στο πλοίο που θα μας φέρει πίσω στην Ελλάδα. Πρώτα όμως θα σταματήσουμε στο μικρό χωριό Αλμπερομπέλλο με την περίεργη μοναδική αρχιτεκτονική του. το Αλμπερο Μπελλο. Βρίσκετε στην νότια περιοχή της επαρχίας του Μπάρι στην Κοιλάδα της Ίτρια, γνωστή για τα κωνικά πέτρινα οικοδομήματα, τους «τρούλους » που αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Το απόγευμα μετά από μία βόλτα για να γνωρίσουμε το Μπάρι , την σημαντικότερη πόλη της Νότιας Ιταλίας μετά την Νάπολη, θα πάρουμε τον δρόμο που θα μας φέρει στο λιμάνι αναχώρησης .Επιβίβαση και διανυκτέρευση εν πλω.

7η ΗΜΕΡΑ: ( Κυριακή 09/09/18 )  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άμεση επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Λευκάδα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήριο πλοίου σε κατάστρωμα ( deck ) Ηγουμενίτσα-Μπάρι -Ηγουμενίτσα
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
  • Διαμονή 4 νύχτες σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ( 2 Νάπολη & 2 Λέτσε ) με πρωινό και δείπνο.
  • Έμπειρος αρχηγός

Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

4κλινη εσωτερική καμπίνα  ΑΒ4 Ηγουμενίτσα-Μπάρι -Ηγουμενίτσα

  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους , μουσεία, αχθοφορικά, ποτά .
  • Το εισιτήριο του πλοίου για Κόστα Αμαλφιτάνα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ : 490 €

TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ( ΑΒ4 ) : 560 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:  130 €

 

 

                                VLACHOS TOURS: Μητροπόλεως 12 Λευκάδα  ( τηλ 26450 22037 )