4ήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

        

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ( Πέμπτη 07/07/16 )

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 06:00 από το παλαιό Δημαρχείο νυν Πνευματικό κέντρο, για Ιωάννινα, στάση για καφέ, στη συνέχεια μέσω Εγνατίας Οδού μικρή στάση στη Βέροια για καφέ και ξεκούραση και συνεχίζουμε για Ελληνοσκοπιανά  σύνορα ( τελωνείο Ευζώνων ), μετά τον συνοριακό έλεγχο στάση στα αφορολόγητα καταστήματα για πιθανές αγορές.

Διέλευση των Σκοπιανών και Σερβικών συνόρων , περνώντας περιφερειακά από διάφορες πόλεις με στάσεις για ξεκούραση και γεύμα.

Άφιξη στην πόλη του Βελιγραδίου  αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Ελεύθερος χρόνος . Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ:  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ) ( Παρασκευή 08/07/16 )

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο για να ξεναγηθούμε στην πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι, όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική ξενάγηση στα αξιοθέατα γύρω από το κέντρο της πόλης: στην οδό Knez Mihailova, στο περίφημο φρούριο του Βελιγραδίου το Kalemegdan, στο παρεκλήσι του Αγίου Petka, στο Πατριαρχείο, θα δούμε επίσης το Εθνικό Κοινοβούλιο , το Προεδρικό Παλάτι το Εθνικό Μουσείο το Εθνικό θέατρο, και το μποέμ δρόμο Skadarlija.. κάτι αντίστοιχο με την δική μας Πλάκα. Το μεγαλύτερο και τελευταίο μέρος της ξενάγησης μας θα είναι στον μεγαλύτερο Ορθόδοξο Ναό στον κόσμο τον Άγιο Σάββα στο λόφο Vracar.

Ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Σάββα είναι ένας ορθόδοξος Ναός στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας, καθώς και η μεγαλύτερη Ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο.

Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Σάββα, ιδρυτή της Σερβικής Ορθόδοξης εκκλησίας ένας σημαντικός σταθμός στη μεσαιωνική Σερβία.

Είναι χτισμένος στο οροπέδιο Vracar , όπου με βάση τα ερείπια της πιστεύεται κάηκε το 1595 από τον Πασά Σινάν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Από τη θέση του, δεσπόζει το μαγευτικό τοπίο του Βελιγραδίου, και είναι ίσως το πιο επιβλητικό κτίριο στην πόλη. Δεν είναι Καθεδρικός Ναός με την εκκλησιαστική έννοια, δεδομένου ότι δεν είναι η έδρα του Επισκόπου ( η έδρα του Μητροπολίτη Βελιγραδίου είναι Καθεδρικό στο Ναό του Αγίου Μιχαήλ ). Η εκκλησία είναι κεντρικά σχεδιασμένη , με τη μορφή ενός ελληνικού Σταυρού. Διαθέτει ένα μεγάλο κεντρικό θόλο που στηρίζεται σε τέσσερα σφαιρικά τρίγωνα και στηρίζεται σε κάθε πλευρά με ένα χαμηλότερο ημι-θόλο από μια αψίδα.

Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος να περπατήσουμε και να απολαύσουμε  την αγορά του Βελιγραδίου, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα καφέ και τα εστιατόρια. Επίσης στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε ( προαιρετική ) κρουαζιέρα στο Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

 

3η ΗΜΕΡΑ:ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ ( Σάββατο 09/07/16 )

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για να  επισκεφθούμε το ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ, είναι η πρωτεύουσα της βόρειας αυτόνομης Σερβικής επαρχίας ΒΟΙΒΟΝΤΙΝΑ και το διοικητικό  κέντρο της. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας μετά από το Βελιγράδι.  Είναι ένα μεγάλο βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο της Σερβίας με το δικό του πανεπιστήμιο και μια από τις περιοχές με την μεγαλύτερη κατασκευαστική δραστηριότητα.

Η μέρα μας θα τελειώσει με πανοραμική ξενάγηση στην πόλη του ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ και στο κάστρο ΠΕΤΡΟΒΑΡΑΝΤΙΝ όπου γίνονται τα πιο μεγάλα και διάσημα φεστιβάλ.

Επιστροφή στο Βελιγράδι.

Ελεύθερος χρόνος Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΛΕΥΚΑΔΑ  ( Κυριακή 10 /07/16 )

Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας μέσω την γνωστής διαδρομής .

Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ , φαγητό και ξεκούραση.

Άφιξη στη Λευκάδα  αργά το βράδυ.

 

 

                                                                                                                  Τέλος εκδρομής

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ: 170

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:  Πέμπτη  07/07/16

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά, περιηγήσεις  με υπερυψωμένο, πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τρείς(3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία  4****  αστέρων σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με πρωινό και δείπνο.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Κρουαζιέρα στο Δούναβη