17ήμερη Εκδρομή Σκανδιναβικό Πανόραμα – Νορβηγικά Φιόρδ.

 

 

 

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ

17 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 20-10-18 έως 05-11-18

( ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ, ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΔΑΝΙΑ, ΚΟΠΕΝΓΧΑΓΗ – ΝΟΡΒΗΓΙΑ

ΟΣΛΟ – ΜΠΕΡΓΚΕΝ –  ΣΟΥΗΔΙΑ

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΟΥΨΑΛΑ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΒΕΡΟΝΑ )

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ( ΠΛΟΙΟ )   (  Σάββατο 20/10/18 ) 110 χλμ

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 20:30 μ.μ  από το Παλαιό Δημαρχείο ( νυν Πνευματικό κέντρο ), για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τακτοποίηση στις καμπίνες και άμεση αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας στις 23:15 μ.μ  . Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ –  ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ  ( Κυριακή 21/10/18 )  450 χλμ

Άφιξη το μεσημέρι στο λιμάνι της Ανκόνας , επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την πρώτη διανυκτέρευση μας στην περιοχή της Βόρειας Ιταλίας, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας το βράδυ . Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:   ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ – ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ  (  Δευτέρα  22/10/18 )  520 χλμ

Πρωινό  και άμεση αναχώρηση με προορισμό μας την Γερμανία , με ενδιάμεσες στάσεις , άφιξη στην πόλη Ρότενμπουργκ , η πόλη βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας  Το Ρότενμπουργκ είναι διάσημο για την καλά διατηρημένη μεσαιωνική παλιά του πόλη, που αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μέρος του δημοφιλούς Ρομαντικού Δρόμου που διαπερνά τη νότια Γερμανία.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ   (  Τρίτη  23/10/18 ) 550 χλμ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας το Αμβούργο . Άφιξη στην πόλη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΛΙΜΑΝΙ HIRTSHALS (  Τετάρτη  24/10/18 ) 520 χλμ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια σύντομη και τελευταία βόλτα στην πόλη  του Αμβούργου  και στη συνέχεια αναχώρηση  και διασχίζοντας τη Δανία , ΑΡΧΟΥΣ – ΑΛΜΠΟΡΓΚ , άφιξη αργά το απόγευμα στο λιμάνι HIRTSHALS, στο Βόρειο άκρο της Δανίας, απ’ όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο με προορισμό το ΜΠΕΡΓΚΕΝ , για ένα ονειρεμένο θαλάσσιο ταξίδι κατά μήκος των κατακερματισμένων Νορβηγικών ακτών με προορισμό την παραθαλάσσια πόλη Μπέργκεν, την πιο ζωντανή και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας , με πλούσια ιστορία και εξαιρετικά τοπία. Δείπνο εν πλω σε πλούσιο Σκανδιναβικό μπουφέ. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ΗΜΕΡΑ:   ΜΠΕΡΓΚΕΝ   ( Πέμπτη  25/10/18  )

Μετά το πρωινό και κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας θα πλεύσουμε σε συμπλέγματα Φιόρδ μοναδικής ομορφιάς και θα προσεγγίσουμε γραφικά λιμάνια με οικισμούς που η αρχιτεκτονικής τους παραπέμπει στην εποχή των Βίκινγκς.

Άφιξη το μεσημέρι  στην πόλη του Μπέργκεν και ξενάγηση στην μοναδικής ομορφιάς Μεσαιωνική παλιά πόλη με τα χρωματιστά ξύλινα σπίτια.

Από την αποβάθρα του παλιού Τελωνείου μπορούμε να δούμε το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης με το παλάτι του βασιλιά Χάκον, τον πύργο Ρόζενκρατζ, το Μπρίγκεν με τα ξύλινα σπιτάκια και τους λόφους του Μπέργκεν. Επιστρέφοντας θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Μαρίας του 12ου    αιώνα και θα περπατήσουμε στα σοκάκια του Μπρίγκεν που ήταν η έδρα των Γερμανών εμπόρων της Χανσεατικής Ένωσης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ:  ΜΠΕΡΓΚΕΝ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΦΙΟΡΔ – ΦΛΑΜ – ΟΣΛΟ   ( Παρασκευή  26/10/18 ) 550 χλμ

Μετά το πρωινό αναχώρηση  με το πούλμαν κατά μήκος του SORFIORD και μέσω Βος κατηφορίζουμε στο λιμάνι Γκουντβάγκεν, επιβιβαζόμαστε στο φέρρυ μπότ  για μια κρουαζιέρα στο NERROW FIORD που είναι το ωραιότερο παρακλάδι του γνωστού SOGNERFIORD. Ακολουθεί το FLAMFIORD και αποβιβαζόμαστε στο FLAM για να συνεχίσουμε με το πούλμαν για το ΌΣΛΟ.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ:  ΟΣΛΟ   ( Σάββατο 27/10/18 )

Μετά το πρωινό  ξεκινάμε την ξενάγηση μας στο Όσλο. Θα επισκεφθούμε το Δημαρχείο της πόλης όπου απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης , θα δούμε τα Βασιλικά Ανάκτορα, θα διασχίσουμε το μεσαιωνικό κέντρο και θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland. Στο Μουσείο Ναυτιλίας Βίκινγκ, θα θαυμάσουμε σπουδαία εκθέματα- πλοία που αποδεικνύουν τις ναυπηγικές και κατακτητικές ικανότητες των Βίκινγκς. Στον ελεύθερο χρόνο σας, σας προτείνουμε μια επίσκεψη με καραβάκι στη χερσόνησο του Bygdoy με τα ονομαστά μουσεία. Στο υπαίθριο μουσείο Λαϊκής παράδοσης που λειτουργεί από το 1902 θα δούμε Νορβηγικά σπίτια, αγροικίες αλλά και τράπεζα, φαρμακείο, εκκλησία και το πρώτο βενζινάδικο που περιγράφουν την ιστορία της χώρας από τον 12ο αιώνα. Στην πόλη αξίζουν ακόμη την προσοχή σας στην Εθνική Πινακοθήκη με τα καλύτερα έργα του Munch και το ντιζαινάτο   εμπορικό κέντρο Akke Brigge. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ:  ΟΣΛΟ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ   ( Κυριακή  28/10/18 ) 500 χλμ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σουηδίας, γνωστή και ως η Βενετία του Βορρά αφού είναι χτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Η Στοκχόλμη εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό κριτή με την μοναδική αρχιτεκτονική της, την απίστευτη καθαριότητα και τάξη που επικρατούν, τα μεγάλα πάρκα και την εν γένει υποδειγματική οργάνωση της ως πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα ελεύθερο για βόλτα . Το βράδυ προτείνουμε βόλτα για ποτό στην περιοχή Gamla Stan ή στο μποέμικο Sodermalm που σφύζει από νεανικά μπαράκια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ   ( Δευτέρα 29/10/18 )

Mετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης. Θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη ( Gamla Stan ) με τα πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί το Δημαρχείο, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν Εθνικό σύμβολο της χώρας. Το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι ελεύθερο για ψώνια ( εξαιρετικά κρύσταλλα και υαλικά στα καταστήματα Kosta Boda & Orrefors ) , και επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τα σπουδαία μουσεία της Στοκχόλμης. Επιλέξτε ανάμεσα στο Εθνικό Μουσείο της πόλης , στο ολοκαίνουργιο μουσείο Μοντέρνας τέχνης και το Μουσείο Αρχιτεκτονικής στο μικροσκοπικό νησί Skeppsholmen ( φεστιβάλ jazz τον Ιούλιο ), το περίφημο πλοίο Vasa και το υπαίθριο μουσείο- ζωολογικό κήπο Skansen που αποτελεί ουσιαστικά μια μινιατούρα της ιστορίας της χώρας, στο νησί Djyrgarden . Ο πύργος του Δημαρχείου , με ύψος 106 μέτρα, προσφέρει την ωραιότερη θέα του αρχιτεκτονικού μεγαλείου της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ  – ΜΑΛΜΕ –  ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ   ( Τρίτη  30/10/18 )  660 χλμ

Μετά το πρωινό  αναχώρηση από την πρωτεύουσα  της Σουηδίας και ακολουθώντας μια ενδιαφέρουσα διαδρομή μέσα στη Σουηδική  ενδοχώρα, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ , γεύμα ατομικό και ξεκούραση . Στη συνέχεια διασχίζοντας  στη 3η μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας το Μάλμε  και περνώντας την καινούργια τεράστια γέφυρα στη θάλασσα και στη συνέχεια το μεγάλο υποθαλάσσιο τούνελ στο Δανέζικο πλέον έδαφος έξω από την Κοπεγχάγη

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Δανίας , μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου  που το όνομα της σημαίνει < λιμάνι των εμπόρων >.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ:  ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ    ( Τετάρτη   31/10/18   )

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης στα σημαντικότερα μνημεία της υπέροχης αρχιτεκτονικά Κοπεγχάγης. Θα δούμε το σύμβολο της πόλης , τη Μικρή Γοργόνα , ηρωίδα του Χανκ Κρίστιαν Άντερσεν, το συντριβάνι  Gefion. Το νησί Slotholmen με τα βασιλικά κτίρια της παλαιότερης μοναρχίας του κόσμου, το Βασιλικό παλάτι Amalienborg  Slot, το γραφικό κανάλι Nyhavn με τα πολύχρωμα σπίτια, τόπο κατοικίας και έμπνευσης στο παρελθόν του μεγάλου παραμυθά Χανκ Κρίστιαν Άντερσεν και σήμερα τόπο συνάντησης εκατοντάδων νεαρών που επιδίδονται στο αγαπημένο τους χόμπυ, την κατανάλωση μπύρας. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο πάρκο Tivoli, το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό κέντρο  της Κοπεγχάγης ( συναυλίες, λούνα πάρκ, εστιατόρια, καφέ )ή στον πεζόδρομο Stroget με τα αυθόρμητα μουσικά σχήματα , για αγορές κρυστάλλων και αντικειμένων από το χρυσό του Βορρά, το περίφημο κεχριμπάρι. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΛΟΥΜΠΕΚ ( Πέμπτη 01/11/18 ) 300 χλμ

Μετά το πρωινό μας ελεύθερος χρόνος  μέχρι το μεσημέρι στην πόλη της Κοπεγχάγης. Στη συνέχεια αναχώρηση από τη Δανία και μέσω τον νησιών ΦΑΛΣΤΕΡ και ΛΟΛΛΑΝΤ, επιβίβαση στο φέρρυ μπότ  με προορισμό μας την Γερμανία.

Άφιξη στο Λούμπεκ . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΜΠΕΚ   – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ  ( Παρασκευή  02/11/18 )  670 χλμ

Πρωινό και αναχώρηση από το Λούμπεκ     , και με ενδιάμεσες  στάσεις , συνεχίζουμε για τον προορισμό μας στην περιοχή της Νυρεμβέργης . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ:  ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΒΕΡΟΝΑ  ( Σάββατο  03/11/18 ) 600 χλμ

Μετά το πρωινό σύντομη βόλτα στην πόλη της Νυρεμβέργης και αφήνοντας πίσω μας την Γερμανία αναχωρούμε  με προορισμό μας την Ιταλία και με ενδιάμεσες στάσεις , άφιξη στην πόλη της Βερόνας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ:  ΒΕΡΟΝΑ – ΑΝΚΟΝΑ  ( Κυριακή   04/11/18 ) 350 χλμ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας με ενδιάμεση στάση σε κάποιο εμπορικό κέντρο . Ελεύθερος χρόνος . Αναχώρηση για το λιμάνι. Άφιξη στο λιμάνι . Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες. Αναχώρηση στις 16:30μ.μ . Διανυκτέρευση εν πλω.

17η ΗΜΕΡΑ:  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ   ( Δευτέρα   05/11/18 ) 110 χλμ

Άφιξη στις 09:30 π.μ το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για Λευκάδα.

 

 

 

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΆΤΟΜΟ: 1.670 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: 400 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΔΙΚΛΙΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΓΙΑ & ΠΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤ’ ΆΤΟΜΟ: 50 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΔΙΚΛΙΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑ  ΚΑΤ’ ΆΤΟΜΟ: 25 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΔΙΚΛΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΓΙΑ & ΠΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤ’ ΆΤΟΜΟ: 70 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΔΙΚΛΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑ  ΚΑΤ’ ΆΤΟΜΟ: 30 €

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μεταφορά περιηγήσεις με υπερυψωμένο , πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Βενετία& Ανκόνα – Ηγουμενίτσα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες.
 • Δεκατρείς ( 13 ) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*** * με 13 πρωινά & 9 δείπνα.
 • Μια ( 1 ) διανυκτέρευση στο πλοίο από Δανία – Μπέργκεν με πρωινό και δείπνο.
 • Ξεναγήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγός – Συνοδός του Γραφείου.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά
 • Γεύματα
 • Πέντε ( 5 ) δείπνα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό