16ήμερη εκδρομή Μεγάλος γύρος Ισπανίας- Πορτογαλία

 

 

16ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

                   ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ( ΠΛΟΙΟ ) Σάββατο 22/10/16

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 04:00 π.μ από το Πνευματικό κέντρο ( πρώην Δημαρχείο ).Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και επιβίβαση στο πλοίο . Αναχώρηση για το λιμάνι της Βενετίας. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ  Κυριακή 23/10/16

Άφιξη στο λιμάνι της Βενετίας νωρίς το πρωί και άμεση αναχώρηση για την Προβηγκία.Άφιξη στην Μασσαλία , την σημαντικότερη πόλη της περιοχής.Ιδρύθηκε από τους Φωκαείς περί το 600 π.χ. Η Μασσαλία, διαθέτει την γοητεία των πόλεων , που δεν μπορεί εύκολα να τις ξεχάσει κανείς. Είναι φημισμένο κέντρο τεχνών , πολιτισμού και μουσικής. Διαθέτει πληθώρα από καφετέριες, σινεμά και εστιατόρια. Κυρίαρχη θέση στην πόλη κατέχει το κτίριο της Όπερας. Προσφέρει στους επισκέπτες την αυθεντικότητα 26 αιώνων ιστορίας αλλά και την φιλικότητα των κατοίκων της. Σας προτείνουμε μια βόλτα στο παλιό λιμάνι ( Le Vieux Port ) στο οποίο καταλήγει η διάσημη λεωφόρος Canebiere με πολυάριθμα εστιατόρια και τις καφετέριες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ  Δευτέρα  24/10/16

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για Βαρκελώνη, με ενδιάμεσες στάσεις . Άφιξη το μεσημέρι.ξεκινάμε για την ξενάγηση της ιστορικής πρωτεύουσας της Καταλονίας. Θα γνωρίσουμε από οντά της εξαιρετική αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης που οφείλει πολλά στον γλύπτη και αρχιτέκτονα Gaudi .Συγκεκριμένα, ανάμεσα σε άλλα πρωτότυπα έργα του θα δούμε και την Σαγκράδα Φαμίλια . Θα δούμε ακόμη την γοτθική συνοικία με τον Καθεδρικό Ναό, το παλαιό Δημαρχείο , και το υπέροχο παλάτι της Αρχιεπισκοπής . Θα περάσουμε από τη γνωστή Λας Ράμπλας  με την αγορά λουλουδιών , θα ανέβουμε στο λόφο του Μοντζουίκ όπου θα επισκεφθούμε το Πουέμπλο Εσπανιόλ. Στη συνέχεια Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ  Τρίτη 25/10/16

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε και κατευθυνόμαστε προς τα Νότια την Κόστα Ντελ Σολ, και συνεχίζουμε για Βαλένθια. Άφιξη στην πόλη της Βαλένθια και περιήγηση όπου θα δούμε τον ονομαστό πύργο του Μίγκελετ στην Πλάθα Ντε Σαραγόσα απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό, το Ανάκτορο της Χενεραλιντάτ και τέλος τις πύλες της πόλης , Πουέρτα Ντε Σεράνος και Πουέρτα Ντε Κουάρτ. Και τέλος το παλάτι του Δούκα του νερού. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: BAΛΕΝΘΙΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ  Τετάρτη 26/10/16

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη Γρανάδα, η οποία βρίσκεται χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς της Σιέρα Νεβάδα και ήταν ορμητήριο των Μαυριτανών . Άφιξη και ξεκινάει η ξενάγηση της πόλης που  κυριαρχείτε  από την πληθωρική ομορφιά της Αλάμπρας , ένα αριστούργημα τέχνης και αφάνταστης λεπτομέρειας στη διακόσμηση, φτιαγμένο από γύψο , μάρμαρο και τούβλο, της οποίας το όνομα έχει αραβική ρίζα και σημαίνει << κόκκινο κάστρο >>. Χτισμένη σε έναν πέτρινο λόφο , στις εκβολές του ποταμού Darro, προστατευμένη από βουνά και περικυκλωμένα από δάσος , ανάμεσα στις παλαιότερες συνοικίες της πόλης , η Αλάμπρα ήταν αρχικά σχεδιασμένη για στρατιωτική περιοχή από τα μέσα όμως του 13ου έγινε και η κατοικία Βασιλέων . Επίσης θα επισκεφθούμε του υπέροχους κήπους του Generalife, ενός ανεξάρτητου παλατιού , το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την Αλάμπρα και αποτελούσε τόπο χαλάρωσης των Βασιλέων. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΚΟΡΔΟΒΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ   Πέμπτη 27/10/16

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Σεβίλλη . Σταθμός στη διαδρομή μας η Κόρδοβα , η πόλη που ήταν κάποτε πρωτεύουσα του πιο δυνατού Βασιλείου του Ισλάμ, πνευματικό και διοικητικό κέντρο , η πιο πολιτισμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της Εβραϊκής συνοικίας όπου βρίσκεται η ψυχή της παραδοσιακής Κόρδοβας με τα υπέροχα Πάτιος . Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης , το θαυμαστό Τζαμί Μεσκίτα, σιωπηλό τέμενος σήμερα, με 850 ασπροκκόκινες κολόνες, αψίδες από μάρμαρο και ψιλοδουλεμένο ξύλο , μεγαλόπρεπο απομεινάρι του ισχυρού χαλιφάτου της Κόρδοβας και στην καρδιά του οποίου δεσπόζει ένας χριστιανικός λαός .

Αργά το απόγευμα άφιξη στη Σεβίλλη . Σας προτείνουμε μια βόλτα μέχρι τον δωδεκάπλευρο Χρυσό Πύργο στις όχθες του ποταμού Γουαλδακιβίρ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΒΙΛΛΗ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ )  Παρασκευή 28/10/16

Μετά το πρωινό μας ξεκινάει η ξενάγηση μας στην πόλη της όπερας όπου έζησαν η Κάρμεν , ο Δον Ζουάν και ο Φίγκαρο , ο κουρέας της Σεβίλλης . Αρχίζοντας από το πάρκο της Μαρίας Λουίζα και την πλατεία Αμερικής φτάνουμε στην εντυπωσιακή και παραμυθένια Πλατεία Ισπανίας, όπου θα δούμε κτίρια αντιπροσωπευτικά των ρυθμών αρχιτεκτονικής της πόλης. Στη συνέχεια πα περιπλανηθούμε στην πρώην Εβραϊκή  συνοικία με στενά σοκάκια και τυπικά Πάτιος. Σήμερα ονομάζεται Σάντα Κρούθ και είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο . Θα επισκεφθούμε κτιριακό συγκρότημα του Αλκαζάρ ( οχυρωμένο παλάτι στην Αραβική γλώσσα ) όπου δεσπόζει το Αραβικό παλάτι , κλασσικής αρχιτεκτονικής Μουδέχαρ με τα εντυπωσιακά επίσημα σαλόνια , το μικρό χαρέμι και τους ιδιωτικούς χώρους των Σουλτάνων  Στην ίδια περιοχή θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό Χιράλδα με το μιναρέ- καμπαναριό που είναι και η επίσημη φωτογραφία της Σεβίλλης. Εδώ βρίσκεται ο τάφος του Κολόμβου , το χρυσοποίκιλο κεντρικό παρεκκλήσι και σημαντικοί πίνακες του μεγάλου Σεβιλλιανού ζωγράφου του Μουρίλιο. Η Σεβίλλη όμως  δεν είναι μόνο αυτό . Στενά σακάκια , μεσαιωνικά κτίρια , πανέμορφες πλατείες , νεραντζιές, μανόλιες αιωνόβιες και ο Γουδαλκιβίρ   όπου λουζόταν η αγάπη του Λόρκα .Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΒΙΛΛΗ – ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ  Σάββατο 29/10/16

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για Λισσαβόνα , διασχίζοντας το οροπέδιο της Θρυλικής Manchas όπου έζησε και έκανε τα ανδραγαθήματα του ο Δον Κιχώτης . Σε κάποιο από τα χωριά θα κάνουμε την πρώτη στάση.Άφιξη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ:ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ )  Κυριακή 30/10/16

Μετά το πρωινό μας ξεκινάει η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη . Ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης είναι το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή που χρονολογείται ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα.

Επόμενος σταθμός μας είναι το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το εντυπωσιακό σύμβολο της Πορτογαλικής δύναμης και πλούτου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, που χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθες του ποταμού Tagus για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γης.Μετά την γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας αναχωρούμε για μια ευχάριστη εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβόνας. Πρώτη μας στάση η Σίντρα, θερινή κατοικία των Βασιλέων, μια πόλη που αφθονεί σε φυσική ομορφιά και χαρακτηρίζεται από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της. Το Παλάθιο Ρεάλ , δεσπόζει στην κορυφή ενός καταπράσινου βουνού . Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Κασκάις, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που αναπτύσσεται  δίπλα στην πρωτεύουσα και το Εστορίλ , το θέρετρο όλων των εποχών , το οποίο θεωρείτε από τα πιο τουριστικά σημεία παγκοσμίως και παρέχει ποικίλες δραστηριότητες όπως γήπεδο γκόλφ , αγωνιστική πίστα καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα καζίνο της Ευρώπης . Τελευταία μας επίσκεψη το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης, το Cabo da Roca. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ  Δευτέρα  31/11/16

Μετά το πρωινό  αναχώρηση για την Καστίγια . Την περιοχή της Κεντρικής Ισπανίας και την πρωτεύουσα Μαδρίτη . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ  Τρίτη 01/11/16

Μετά το πρωινό αρχίζει η ξενάγηση μας όπου θα  μας αποκαλύψει ένα μικρό μέρος του πλούτου της σημαντικότερης Πινακοθήκης στον κόσμο (ΠΡΑΔΟ). Τα πάνω από 10.000 έργα που ανήκουν στην συλλογή του, προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στο Χρόνο και στο Χρώμα. Θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Γκόγια να “στέκονται” δίπλα σε άλλους εξ’ ίσου σημαντικούς ζωγράφους. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της καρδιάς της Μαδρίτης. Στο περίφημο Barrio de la letras, μια απ’ τις πιο μποέμ συνοικίες όλης της Ευρώπης, όπου έζησαν και δημιούργησαν πολλοί απ’ τους σπουδαίους ζωγράφους και λογοτέχνες της Ισπανίας. Η ξενάγησή μας θα τελειώσει με το μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, στην Μαδρίτη των Αψβούργων. .

Στη συνέχεια  αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, όπου θα δούμε πίνακες του El Greco, αμύθητης αξίας, όπως το Expolio και τη συλλογή Αποστόλων. Στην συνέχεια, την εκκλησία του Santo Tomé, θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ”. Στη συνέχεια, επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο με << Damasquinad>>, γνωστή Τολεδανική τέχνη που προέρχεται από την εποχή των Αράβων. Επιστροφή στην Μαδρίτη. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΠΕΡΙΟΧΗ  KOΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑ Τετάρτη  02/11/16

Μετά το πρωινό μας , αναχωρούμε για την κοσμοπολίτική περιοχή της Κόστα Μπράβα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση .

13η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑ – ΝΙΚΑΙΑ  Πέμπτη 03/11/16

Μετά το Πρωινό μας  αναχώρηση για τη Νίκαια. Η διαδρομή μας περνά έξω από τη Μασσαλία και το Περπινιάν και διασχίζει κατά μήκος τα Γαλλο-ισπανικά παράλια. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΚΑΙΑ – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ  Παρασκευή 04/11/16

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το γραφικό πριγκιπάτο του Μονακό όπου θα δούμε το ονομαστό Καζίνο του Μόντε Κάρλο, τα Ανάκτορα του Ρενιέ και θα πιούμε καφέ στη ξακουστή λεωφόρο Λα Κροζέτ παρέα με το διεθνές τζετ σετ. Και συνεχίζουμε για Μπολόνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ ( ΠΛΟΙΟ )  Σάββατο 05/11/16

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε την πόλη-μουσείο της αναγέννησης και κατευθυνόμαστε στην Αγκώνα όπου θα επιβιβασθούμε στο καράβι και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Διανυκτέρευση εν πλω.

16η ΗΜΕΡΑ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ  Κυριακή  06/11/16

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άμεση αναχώρηση για Λευκάδα.