12ήμερη εκδρομή Πολωνία – Κρακοβία – Βαρσοβία

 

                     12ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

                        ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΒΡΟΣΛΑΒ

                ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ –  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΝΙΣ ( Δευτέρα  23/10/17 )

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Πνευματικό κέντρο ( πρώην Δημαρχείο )  στις 07:00 π.μ για Πρέβεζα – Ιωάννινα( στάση για καφέ ) συνεχίζουμε με προορισμό μας το Φυλάκιο των Ευζώνων. Μετά από τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου, στάση στα αφορολόγητα καταστήματα . Συνεχίζουμε διασχίζοντας την Δημοκρατία των Σκοπίων και  φθάνουμε στα σύνορα τις Σερβίας. Διέλευση των συνόρων στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην Ναίσσο, πατρίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου,  (σημερινή Νις ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ( Τρίτη 24/10/17 )

Πρωινό.  Σύντομη ξενάγηση στην πόλη της Νις . Την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και από τις παλαιότερες πόλεις στα Βαλκάνια, στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Η Νις είναι σύγχρονο πανεπιστημιακό κέντρο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά κέντρα της Σερβίας.

Αφήνουμε την Νις και αναχωρούμε για  την Ουγγαρία. Το απόγευμα άφιξη στο<< Παρίσι της Ανατολής>> την Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  ΞΕΝΑΓΗΣΗ ( Τετάρτη 25/10/17 )

Μετά το πρωινό σύντομη περιήγηση με το Μαργαριτάρι του Δούναβη . Η ΒΟΥΔΑ πάνω σε χαμηλούς λόφους , η ΠΕΣΤΗ απέναντι της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση ο γαλάζιος θεός ο ΔΟΥΝΑΒΗΣ . Θα επισκεφθούμε την ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ στολισμένη με υπέροχα αγάλματα, ύστερα διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοκρατικές γέφυρες του Δούναβη , την γέφυρα Αλυσίδων , θα βρεθούμε στη ΒΟΥΔΑ, για να δούμε τον ΠΥΡΓΟ των ΨΑΡΑΔΩΝ , την θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ  ( Πέμπτη  26/10/17 )

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας από μια αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή  που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας , την ΚΡΑΚΟΒΙΑ . Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο , ελεύθερος χρόνος όπου  θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στους φωτισμένους ήδη δρόμους της πόλης, κάνοντας την πρώτη μας γνωριμία στην πολιτιστική πρωτεύουσα της UNESCO. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ  ( Παρασκευή  27/10/17 )

Η ξενάγηση μας αρχίζει αμέσως μετά το πρωινό. Η Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας, ταυτίζεται με την ίδια την ιστορία της Πολωνίας. Το πρώτο οχυρό κτίστηκε στον λόφο Βάβελ. Η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα και κτίστηκαν πανεπιστήμια και εκκλησίες, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο των μεσαιωνικών βασιλείων. Η Κρακοβία αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλο τον κόσμο για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων της, που γίνεται σε κάθε κτίριο με επιστημονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, τις οποίες έχει αναλάβει το Πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO. Ο λόφος Βάβελ, η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων, ο πύργος του Δημαρχείου, η παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, η μεγάλη πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, καθώς και η παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ», είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης που θα δούμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας.

Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα μοναδικά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα, που έχουν μετατραπεί σε χώρο τέχνης. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα γλυπτά αλλά και την εκκλησία από αλάτι στους υπόγειους χώρους του ορυχείου. Δεν υπάρχει άλλο ισάξιο και τόσο καλοδιατηρημένο αλατωρυχείο στον κόσμο σε ότι αφορά την έκταση, τη γραφικότητα των στοών και τον παλιό εξοπλισμό των ορυχείων. Από το 1978 έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μετά την επίσκεψή μας και την αγορά των σχετικών αναμνηστικών από αλάτι, θα επιστρέψουμε στην Κρακοβία.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ  ( Σάββατο  28/10/17 )

Πρωινό και αναχώρηση με σημερινό προορισμό μας την πολωνική πρωτεύουσα Βαρσοβία. Πρώτη στάση μας το παγκοσμίως γνωστό µνημείο , το µμεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Επίσκεψη του χώρου με τις γλαφυρές αναπαραστάσεις και περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Συνεχίζουμε οδικώς για την ιερή πόλη – θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας, την Τσεστοχόβα. Στην κεντρική εκκλησία της πόλης αυτής φυλάσσεται η μοναδική εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εκατομμύρια πιστοί απ’ όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό καταφθάνουν συνεχώς για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παρθένου Μαρίας. Το βραδάκι θα καταλήξουμε στη Βαρσοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ  ( Κυριακή  29/10/17 )

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση μας. Ότι της λείπει σε αρχαιότητες, η Βαρσοβία το κερδίζει σε δυναμισμό. Και αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό από τις πρώτες εικόνες. Η γνωριμία μας ξεκινά με το Πάρκο Lazienski. Σχεδιασμένος τον 17ο αιώνα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης, έχει συνολική έκταση 760 στρέμματα και περιέχει ανθισμένους κήπους, μνημεία αφιερωμένα σε θεούς και καλλιτέχνες (ξεχωρίζει το μνημείο του Σοπέν, γύρω από το οποίο οργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις), σιντριβάνια, λίμνες, αμφιθέατρα, μονοπάτια και γέφυρες. Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη της Βαρσοβίας που περιβάλλεται από οχυρώσεις και βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε την πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, που αποτελεί ένα υπέροχο δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής και τώρα λειτουργεί σαν έδρα της Βουλής, την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, καθώς επίσης και το Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την Όπερα και το Μπαλέτο. Επόμενη στάση μας στο Εβραϊκό Γκέτο, με το μνημείο των Μαρτύρων της Ναζιστικής θηριωδίας και το νέο υπερσύγχρονο μουσείο Εβραικής Ιστορίας. Διατρέχοντας μια σειρά από μεγάλες λεωφόρους και περνώντας από το μετασταλινικό σύγχρονο κέντρο της πόλης, φτάνουμε στην πλατεία του Κάστρου. Πρόκειται για μια απολαυστική διαδρομή γνωστή ως «μίλι», που θα μας φέρει μπροστά στα πιο σπουδαία μνημεία και τα πλέον όμορφα κτίρια της Βαρσοβίας. Ξεχωρίζουν η Εκκλησία της Αγίας Άννας και του Τιμίου Σταυρού, ο Ναός των Καρμελιτών, το Προεδρικό Ανάκτορο, το Παλάτι Kazimierz, το ιστορικό και πολυτελέστατο ξενοδοχείο Μπρίστολ, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό κτίριο του Πανεπιστημίου και το Κάστρο της Βαρσοβίας, ενώ λίγο πιο πέρα θα προσεγγίσουμε το σπίτι της πρωτοπόρας και τιμημένης με Νόμπελ, Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί. Για το απόγευμα ένας περίπατος στα πεζοδρομημένα τμήματα της παλιάς πόλης, τα γεμάτα μουσικές μπάντες, μία επίσκεψη στο υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο Centrum, στην περιοχή Srodmiescie, η ένας καφές στα ατμοσφαιρικά καφενεία της πόλης, είναι κάποιες καλές ιδέες για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ  – ΛΟΤΣ – ΒΡΟΣΛΑΒ  ( Δευτέρα  30/10/17 )

Μετά το πρωινό  η μέρα μας  ξεκινά  μέσο μιας όμορφης μαγευτικής διαδρομής κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Πολωνίας, το Lodz. Ίσως στο πρώτο του άκουσμα να μη θυμίζει τίποτα, όμως για πάνω από εκατό χρόνια αποτέλεσε το κέντρο υφαντουργίας σε όλη την Ευρώπη. Η ειδική χημική σύσταση των νερών του, έδωσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στα εργοστάσια επεξεργασίας υφασμάτων που δραστηριοποιούνταν εκεί, και έτσι σε λιγότερο από 80 χρόνια ο πληθυσμός του αυξήθηκε από δεκατρείς χιλιάδες σε μισό εκατομμύριο. Σήμερα είναι μια σύγχρονη πόλη, που κάθε γωνιά της έχει κάτι από τη γοητευτική και πολυπολιτισμική της ιστορία. Συνεχίζουμε και κατευθυνόμαστε στη δυτική πλευρά της χώρας, στη περιοχή της Σιλεσίας και στη πρωτεύουσα της το Βρόσλαβ.  τη «Βενετία του Βορρά»  μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια που καθρεφτίζονται στα νερά του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΟΣΛΑΒ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ  ( Τρίτη  31/10/17 )

Μετά το πρωινό αναχώρηση περιήγηση στο ΒΡΟΣΛΑΒ.

1ο κιόλας αιώνα, το Βρόσλαβ ήταν η μεγάλη και ισχυρή πόλη της νότιας Σιλεσίας. Βοημοί, Αψβούργοι και Πρώσοι άφησαν τα σημάδια τους στη πόλη, που για πολλούς αιώνες ήταν γνωστή με το Γερμανικό της όνομα Μπρεσλάου. Ξεκινώντας την περιήγηση από το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντρα, θα συνεχίσουμε στη μεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας. Στη συνέχεια θα φωτογραφίσουμε το περίφημο Hala Silesia έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ και θα ολοκληρώσουμε με το Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πύργος φθάνει τα 92μ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την  πρωτεύουσα της  Σλοβακίας  Μπρατισλάβα  . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ   ( Τετάρτη  01/11/17 )

Μετά το πρωινό αναχώρηση για πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι όπου στα Σέρβικα σημαίνει ( Η λευκή πόλη ). Το Βελιγράδι βρίσκεται σε ιδανικό σημείο, συνδέοντας δύο ποτάμια, τον Σάβα και τον Δούναβη και δύο περιοχές, την Πανοννική πεδιάδα με τη Βαλκανική χερσόνησο, αλλά και δύο πολιτισμούς, τον Δυτικό και τον Ανατολικό. Άφιξη και ξενάγηση στην όμορφη πόλη της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο Καλεμέγκνταν χτισμένο στη συμβολή των  ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον πύργο Νebosja, που ήταν ο τόπος στον οποίο είχε φυλακιστεί και τελικά δολοφονηθεί ο Ρήγας Φεραίος. Θα συνεχίσουμε  με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία της Δημοκρατίας. Το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο Ναό των Βαλκανίων όπου εδώ και 70 χρόνια το χτίσιμο του συνεχίζεται, το μουσείο του Τίτο. Το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ:  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   ( Πέμπτη  02/11/17 )

Πρωινό και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην πόλη της Θεσσαλονίκης  το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος . Διανυκτέρευση.

 

 

 

12η ΗΜΕΡΑ:  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΕΥΚΑΔΑ   ( Παρασκευή  03/11/17 )

Πρωινό και αναχώρηση για το κέντρο της Θεσσαλονίκης , ελεύθερος χρόνος για καφέ, φαγητό. Αναχώρηση στις 16:00 για Λευκάδα, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Άφιξη στη Λευκάδα το βράδυ.

 

                                                                                            

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ):  880 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 280 €

ΗΜΕΡ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά, περιηγήσεις με υπερυψωμένο, πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Δέκα (10) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4**** με πρωινό  – Οχτώ ( 8 δείπνα )
  • Μια (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4****στη Θεσσαλονίκη με πρωινό
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 

   ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 

 

                                                     

                                                                     VLACHOS TOURS

                                                ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 12 ΤΗΛ 26450 22037

                                                                     www.vlachostours.gr